Ігрова платформа Roblox анонсувала чат-бот Roblox Assistant. Він працюватиме на базі штучного інтелекту та допомагатиме у створенні віртуальних світів на платформі. Про це пише The Verge.

За словами технічного директора компанії Деніела Стурмана, інструмент дозволить створювати базові ігрові дії, а ще – допомагатиме з кодуванням та відповідями на питання про розробку на платформі.

Roblox Assistant планують запустити наприкінці 2023 року або на початку 2024-го. Згодом можливості чат-бота хочуть розширювати. Наприклад, він зможе створювати складний геймплей та навіть робити 3D-моделі.

Також у Roblox представили ще одне рішення на базі штучного інтелекту. Завдяки йому гравці зможуть створювати подібні на себе аватари із зображень та текстових підказок. Такий інструмент готуються запустити наступного року.

Ще одне рішення стосується модерації голосових розмов у режимі реального часу. В цьому випадку ШІ дасть змогу зменшити рівень токсичності на платформі. Компанія почала тестувати інструмент у серпні та незабаром запустить його англомовну модель. До кінця року також додадуть іспанську, італійську, німецьку та португальську мови.

Раніше повідомлялося, що платформу Roblox звинувачують у наданні доступу до азартних ігор для неповнолітніх. Відповідно до колективного позову батьків, популярна ігрова платформа Roblox діє як нелегальна гральна мережа, яка полює на дітей.