Згідно з повідомленням чеського ігрового видання Vortex, у будівлі, де знаходиться празький офіс GSC Game World, сталася пожежа.

У багатоповерхівці на вулиці Na Pankráci, де розташовано офіс GSC Game World, виникла пожежа електрообладнання. На місце події прибуло п’ять пожежних машин, кілька десятків людей евакуювали. На щастя, під час пожежі ніхто не постраждав. ЗТбитки попередньо оцінюють у 1,5 мільйона крон (приблизно $66 тис.).

За інформацією Vortex, вогонь пошкодив один з трьох поверхів, який займає студія GSC Game World, знищивши офісну техніку та інтер’єр. Вважається, що на цьому поверсі знаходилися резервні сервери компанії. Два інших поверхи не постраждали.

«На щастя, ніхто з персоналу чи офісних працівників не постраждав, і це велике полегшення, – прокоментувала подію менеджер з розвитку бізнесу GSC Game World Ольга Рижко. – Хоча пожежу вдалося загасити, один із поверхів офісу потребує повної реконструкції. Подробиці ще з’ясовуються».

Нагадаємо, у серпні стало відомо, що реліз S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl в черговий раз переноситься, тепер на I квартал 2024 року. Чи призведе ця пожежа на додаткове зміщення дати виходу гри, поки що невідомо.