Студія Bungie продовжує свій хрестовий похід проти читерів та виробників читерського ПЗ для Destiny 2. Цього разу винуватець отримав найсуворіший бан в історії відеоігор та має сплатити $500 тис. відшкодування збитків. Про це пише Ars Technica.

Читер, якого ідентифіковано як Луку Леоне, створював додаткові облікові записи та публічно погрожував співробітникам Bungie. Він має виплатити $500 000 як компенсацію за порушення авторських прав, крім того, йому заборонено купувати, завантажувати, копіювати, відтворювати чи транслювати будь-які ігри Bungie у майбутньому.

Але це ще не все: порушник має «відключити, видалити або іншим чином закрити будь-яку соціальну мережу, облікові записи для обміну відео чи цифровими повідомленнями під його контролем», які були присвячені просуванню або обговоренню його попередніх порушень. Леоне, як і раніше, може використовувати особисті облікові записи в соціальних мережах, але його попереджають про заборону публікувати будь-який контент, «пов’язаний з використанням і розповсюдженням шахрайського програмного забезпечення».

І це ще не все. Луці Леоне не дозволено підходити ближче ніж 1 000 футів до офісів Bungie або відомих адрес будь-яких співробітників Bungie.

У рішенні про згоду, яке, очевидно, було погоджено обома сторонами позову, суддя окружного суду Річард Джонс погоджується з заявою Bungie про те, що використання відповідачем Лукою Леоне шахрайського програмного забезпечення є «порушенням авторських прав» на Destiny 2. Зокрема, «накладання графічного інтерфейсу» шахрайського ПЗ та використання «впровадженого коду» створює «несанкціоновану похідну роботу», яка порушує федеральний закон про авторське право. Рішення передбачає відшкодування збитків у розмірі $150 000 за порушення для кожної із двох робіт (Destiny 2 та її доповнення).

Леоне також створив нові облікові записи, щоб обійти численні спроби бану з боку Bungie, та спробував «відмовитися» від ліцензійної угоди гри як неповнолітній, щоб обійти бани Bungie. Це зробило кожен наступний вхід Леоне в Destiny 2 неліцензійним порушенням авторських прав Bungie. Відповідно до рішення судді, кожен з «щонайменше 100» таких входів передбачає відшкодування збитків у розмірі $2 000, тобто більше ніж $200 000 разом.

Позови проти окремих шахраїв відносно рідкісні, за винятком екстремальних обставин, як у цьому випадку. Але Bungie досягла неабиякого успіху, використовуючи закон про авторське право як юридичну палицю проти самих виробників коду. З 2022 р. Bungie була присуджена компенсація у розмірі $12 млн, $13,5 млн, $6,7 млн та $16,2 млн у чотирьох окремих рішеннях про порушення авторських прав проти виробників читерського ПЗ.

Нагадаємо, нещодавно Bungie виграла ще один позов проти гравця, який погрожував ком’юніті-менеджеру компанії. У тій справі йшлось про відшкодування $400 тис.