Apple розглядає можливість припинення випуску iPhone 13 mini після анонсу iPhone 15 через низькі продажі. Марк Гурман з Bloomberg зазначив, що зараз спостерігається низький рівень запасів на складах з iPhone 13 mini, що призводить до затримок у доставці на два-три тижні при замовленні з американського інтернет-магазину Apple. Це може означати початок кінця для моделі, оскільки Apple може припинити її продажі після запуску лінійки iPhone 15.

Продажі iPhone 13 mini з моменту його випуску не були успішними. Це змусило Apple розглянути можливість зняття моделі з виробництва, подібно до того, як вона зупинила виробництво iPhone 12 mini через рік після його запуску. Минулого року Apple не випустила iPhone 14 mini, і навряд чи зробить це в майбутньому, якщо не буде великого попиту на смартфони меншого розміру.

З припиненням випуску iPhone 13 mini єдиним варіантом початкового рівня для користувачів, які віддають перевагу меншим апаратам, залишаться моделі iPhone SE. Однак, за чутками, майбутній iPhone SE 4 буде оснащений більшим 6,1-дюймовим екраном, на відміну від 5,4-дюймового дисплея iPhone 13 mini. Також очікується, що iPhone SE 4 отримає дизайн, схожий на iPhone 13 mini, із закругленими кутами та вирізом.

Для тих, хто все ще зацікавлений у менших смартфонах, iPhone SE 3 залишиться доступним навіть після того, як iPhone 13 mini буде знято з виробництва. SE 3 оснащений 4,7-дюймовим дисплеєм, що робить його найкомпактнішим актуальним iPhone на сьогодні, та процесором A15 Bionic, який дозволить моделі ще декілька років залишатися актуальною.