Компанія Salesforce анонсувала пілотний запуск нових можливостей генеративного штучного інтелекту на платформі Slack. Про це повідомляє Engadget.

Йдеться про Slack AI, який зможе підбивати підсумки переписок із робочих чатів. Він буде здатен генерувати хайлайти з каналів, щоб підказати користувачу найбільш важливу частину розмови. Таку інформацію можна буде використати, приміром, для звіту або просто, щоб бути в курсі того, про що була розмова.

Slack AI також зможе генерувати в один клік резюме з тредів для людей, які хочуть отримати суть конкретних розмов, а не каналу загалом. Причому він не обмежиться лише підсумками, а й запропонує можливі наступні кроки, які користувач може зробити, зважаючи на коментарі та пропозиції інших учасників бесіди.

ШІ готуватиме підсумки робочих переписок у Slack – їх можна буде використати для звітів

Крім того, Slack AI матиме змогу надавати розгорнуті відповіді, коли люди шукають інформацію на платформі. Наразі пошук у Slack видає лише повідомлення, файли та канали за ключовим словом. Але Slack AI зможе об’єднати все це в пакет з коротким описом, що полегшить сприйняття даних.

Очікується, що компанія розповість більше про Slack AI та інші нові продукти на своєму заході Dreamforce, який триватиме з 12 по 14 вересня.

До слова, недавно Slack оголосив про оновлення інтерфейсу. Це має полегшити перегляд інформації, яка необхідна для роботи користувачів.