Для компанії Toyota ім’я Century є культовим – саме під цією назвою ще з 1967 року випускаються преміальні люксові седани. Й ось тепер пришла черга додати кросовер Toyota Century SUV, що буде відповідати реаліям нинішнього часу.

Дизайн кросоверу Toyota Century виконано так, щоб одразу було зрозуміло належність до певної лінійки автомобілів: монументально, велично, масивно. Розміри відповідні – загальна довжина перевершує 5,2 метра, колісна база простягнулась на 2,95 метра, ширина кузова сягнула маже 2-метрової позначки.

Звісно, для флагманського автомобіля підготували відповідну техніку. Всередині ховається гібридна силова установка типу Plug-In, що поєднує 3,5-літровий V6 та електромотор. Виробник обіцяє можливість використання Toyota Century SUV як електромобіль (до 69 км) для щоденних міських поїздок та вдосталь потужності (412 к.с.) для задоволення від динаміки. Крім того, кросовер Toyota Century отримав систему поворотних задніх коліс для покращення маневрування. А ще передбачено особливий режим руху REAR COMFORT для забезпечення максимального комфорту пасажирів.

Звісно, зрозуміло чому – адже у випадку Toyota Century SUV головний саме задній пасажир! Можна згадати про широку та масивну передню панель, про два дисплеї та фізичні кнопки керування. Проте найголовніше – це два окремі задні сидіння, ще й з можливістю розкладання. Найголовніше – це окрема задня центральна консоль з дефлекторами вентиляції та годинником. Найголовніше – це задні монітори, що можуть складатись, та два функціональні дисплеї в підлокітнику.

Випуск автомобіля в Японії розпочнеться незабаром, проте територія продажів ще не визначена. Зазвичай седани Toyota Century залишались лише в Японії, це був «продукт для своїх». Особливо з появою LEXUS як глобального преміального бренду. Але насправді Toyota Century SUV стоїть навіть вище, що може підкреслити вартість автомобіля: очікується старт ціни з еквівалента $170 тис.

Проте можна не сумніватись, що покупці знайдуться. Тим паче кросовер Toyota Century SUV буде лімітовано вироблятись в обмежених кількостях – лише 30 автомобілів на місяць. Справжній японський ексклюзив!