Apple та Microsoft сперечаються з Брюсселем про те, чи треба відносити iMessage та Bing до категорії «брамників» (gatekeepers) в межах нового європейського законодавства. Про це пише Financial Times.

Йдеться про «Закон про цифрові ринки» (Digital Markets Act, DMA). Якщо компанії відповідають певним критеріям, які встановлює цей документ, вони потрапляють до категорії «брамників». Це компанії з визначеним рівнем високого обороту в Європі та кількістю користувачів.

Закон накладає на «брамників» чимало зобов’язань. Приміром, їм буде заборонено надавати перевагу власним послугам над послугами конкурентів і «замикати» користувачів у своїй екосистемі.

Напередодні публікації списку послуг, які регулюватимуться європейським законодавством, Apple та Microsoft запевняють, що iMessage та Bing є недостатньо популярними, щоб отримати вказаний статус.

За словами обізнаних джерел, Apple стверджує, що iMessage не відповідає пороговому значенню кількості користувачів для застосування правил. Тому компанія вважає, що не має виконувати зобов’язання, які включають в себе відкриття сервісу для конкуруючих додатків.

Натомість Microsoft відкидає ідею про те, що на Bing мають бути покладені ті ж зобов’язання, що й на Google Search.

Брюссель все ще обговорює включення iMessage та Bing до остаточного списку. Єврокомісія може розпочати перевірку, щоб визначити, чи повинні ці сервіси «зіткнутися» з новими зобов’язаннями в межах DMA.