До релізу стандартної версії Starfield залишилось ще 16 годин, а число гравців у нову RPG від Bethesda на Steam сягнуло вже майже 250 тис. осіб.

При цьому слід розуміти, що Steam не є основною платформою для Starfield. Тут гру купляють лише завзяті фанати, які готові суттєво переплачувати, лише б отримати гру саме на платформі від Valve. Основна маса гравців отримає стандартну версію Starfield на Xbox через Xbox Game Pass або на ПК на платформі Microsoft через PC Game Pass. Ба більш, ті, хто хотів почати грати в Starfield на 5 днів раніше, могли просто придбати Starfield Premium Edition Upgrade (895 грн) у Microsoft Store до свого Xbox / PC Game Pass. Це у 2,5 рази дешевше, ніж купувати Starfield Digital Premium Edition на Steam за 2499 грн.

Starfield ще повноцінно не вийшла, але на Steam в неї грає вже 250 тис. гравців

250 тис. гравців (точна цифра максимального онлайн – 248 632 осіб) на Steam – це ті хто свідомо переплачував і купив розширену версію гри за повну вартість, тобто 2 499 грн або $99,99. Саме тому Starfield – найкраща гра за доходом у Steam за минулий тиждень.

Крім того, Starfiled займає перше місце за кількістю додавань у Список бажаного для ігор, що ще не вийшли.

Вже зараз нова гра від Bethesda потрапляє в Топ-10 ігор Steam за кількістю гравців в онлайн, короткочасно виходячи навіть на 4 місце. Скоріш за все, з релізом стандартної версії Starfield, який відбудеться 6 вересня 2023 р. о 3:00 за Києвом, число гравців на Steam сягне 1 млн. Знову ж таки, Steam не є головною платформою для Bethesda, на Xbox та на ПК у рамках PC Game Pass слід очікувати десятки мільйонів гравців одночасно. Гарна робота, Bethesda.

P.S. Як людина, яка награла вже 30 годин, можу сказати, що попри деякі вади, Starfield – це дійсно велика гра.