Міністерство оборони України допустило до експлуатації в ЗСУ дрон SAKER SCOUT зі штучним інтелектом. Про це йдеться в повідомленні відомства в Telegram.

Система завдяки просунутій оптиці самостійно розпізнає та фіксує координати техніки ворога (навіть замаскованої), негайно передаючи інформацію в командний пункт для ухвалення відповідного рішення. Це нівелює ризики «людської помилки», оскільки око оператора не завжди здатне вловити усі нюанси.

В комплекс входять флагманський дрон-розвідник, а також кілька дронів-камікадзе типу FPV, які корегуються, зокрема за допомогою флагманського дрона.

Дальність польоту SAKER SCOUT – до 10 км, він може оснащуватися інфрачервоною оптикою для роботи вночі. Дрон здатен використовувати інерціальну систему наведення, що значно підвищує його стійкість до засобів РЕБ.

SAKER інтегрується до усіх наявних у ЗСУ систем ситуаційної обізнаності, зокрема в систему «Дельта».

«Програмне забезпечення SAKER, побудоване на алгоритмах штучного інтелекту, допоможе нашим військам ефективніше бити ворога», – йдеться в повідомленні Міноборони.

Нагадаємо, що раніше стали відомі особливості та характеристики українського безпілотника SkyKnight 2 зі штучним інтелектом. Він також отримав допуск до експлуатації в Міністерстві оборони України.