Зазвичай різні гаджети компанії Apple отримували великі оновлення операційних систем одночасно. Минулого ж року графіки появи iOS 16 та iPadOS 16 «розійшлися» у понад місяць. Причиною такої затримки стала функція Stage Manager в iPadOS, на яку компанії знадобився додатковий час.

12 вересня планується презентація Apple Wonderlust, слідом за якою, разом з появою нових пристроїв, також заплановані релізи операційних систем. Як зазначає Марк Гурман з Bloomberg, на цей раз «розсинхронізації» між виходом iOS 17 та iPadOS 17 не має бути.

Минулого тижня розробники та публічні тестери отримали восьму бета-версію систем. Джерела пана Гурмана кажуть, що саме ці версії й мають стати релізними, додаючи: «якщо не виникне жодних непередбачуваних обставин».

Точної дати виходу систем не зазначається. Традиційно оновлення виходять разом із запуском нових iPhone у продаж, що трапляється за «два-три тижні» після презентації. Тож, якщо у компанії не виникне раптових «пригод» на виробництві, чекати на нові ОС та пристрої довго не доведеться.