Зазвичай великі оновлення операційних систем iPadOS та iOS виходять одночасно. Традиційно це відбувається з виходом нових iPhone восени. Але цього року й цей звичай буде порушено.

Про це повідомляє Марк Гурман (Mark Gurman) з Bloomberg із посиланням на власні джерела в Apple.

Подібна затримка пояснюється посиленим бажанням компанії доробити мультитаскінг. Однією з головних особливостей нової ОС для планшетів iPad є функція Stage Manager, яка отримала свою порцію критики від розробників та користувачів вже на стадії бети. Окрім помилок (які притаманні бетам), тестери скаржилися на заплутаний інтерфейс та відсутність сумісності з більшістю моделей iPad (наразі підтримуються лише моделі з чипами Apple M1).

Додатково це дозволить залучити більше ресурсів до завершення роботи над iOS 16, реліз якої не відкладають. Він має відбутися в вересні. А затримка з виходом оновлення iPadOS заразом наблизить нову ОС до виходу наступних моделей iPad з процесорами Apple M2 та швидших «базових» iPad.

Можливо, саме так і було заплановано компанією з самого початку, адже навіть публічна бета-версія iPadOS 16 стала доступна пізніше за iOS 16. Речниця компанії відмовила Марку в коментарі ситуації.