У Сан-Франциско два безпілотних таксі Cruise заблокували карету швидкої допомоги, яка везла тяжко пораненого пацієнта. Згодом він помер у лікарні. Про це йдеться у звіті місцевої пожежної служби, пише The New York Times.

Смертельна аварія трапилася 14 серпня, коли людину збила машина. За інформацією пожежної служби, на ситуацію вплинули безпілотні таксі. Вони були зупинені таким чином, що для проїзду карети швидкої допомоги довелося переставляти поліцейське авто.

Пацієнт був оголошений мертвим через 20-30 хвилин після прибуття до лікарні, яка розташована приблизно у 2,4 милі від місця аварії.

Натомість в Cruise заявили про свою невинуватість. Компанія надала відео, на якому видно, що один з автомобілів поїхав із місця події до того, як жертву завантажили в машину швидкої допомоги. Інше авто теж начебто не заважало руху.

В компанії зауважили, що як тільки потерпілого завантажили в карету швидкої допомоги, вона негайно поїхала з місця інциденту, а авто Cruise їй не перешкоджало. Згідно з відеозаписом, карета швидкої допомоги проїхала повз зупинений автомобіль Cruise приблизно через 90 секунд після того, як завантажили жертву.

Недавно стало відомо, що компанія Cruise тимчасово зменшить кількість автономних автомобілів у Сан-Франциско, поки слідчі розслідують інциденти за участі її автопарку. Департамент транспортних засобів Каліфорнії (DMV) попросив компанію скоротити свій автопарк наполовину після зіткнення роботаксі Cruise та пожежної машини, яка реагувала на надзвичайну ситуацію.