Після багатьох натяків та шпигунських фотографій, нарешті маємо офіційний дебют та повну інформацію про автомобіль Volkswagen Passat нової генерації. Для компанії Volkswagen це дуже важлива модель: за 50-річну історію було вироблено близько 34 млн екземплярів – за цим показником Passat поступається лише Golf та Beetle. Скільки додасть новинка й чим буде приваблювати клієнтів?

Більше розмір, більше потужності

Наприклад, збільшеними розмірами кузова. Адже новий автомобіль Volkswagen Passat Variant має загальну довжину 4,92 метра та колісну базу 2,84 метра – чимало! Крім того, для новинки пропонуються збільшені колісні диски (максимум 19-дюймові), а ще Volkswagen Passat Variant може похизуватись новітніми матричними фарами IQ.LIGHT LED та зміненими секційними ліхтарями.

Серед інших сучасних технологій Volkswagen Passat Variant – оновлена платформа MQB Evo та підвіска DCC Pro з розширеними можливостями налаштування. А ще відтепер всі версії автомобіля отримають DSG-коробку, «механіки» не буде взагалі.

Проте найцікавішою є лінійка двигунів, яких для нового Volkswagen Passat Variant буде одразу сім варіантів. По-перше, це турбодизель 2.0 TDI (122/150/193 к.с.) або бензиновий двигун 2.0 TSI (204/265 к.с.) – причому найбільш потужні версії дизеля/бензину мають повний привод 4MOTION; решта має звичний передній привод.

По-друге, новий Volkswagen Passat Variant отримає цікаві гібридні версії на основі 1,5-літрового TSI-двигуна. Вперше для моделі буде запропоновано 150-сильну версію 1.5 eTSI з технологією 48-вольтового «м’якого гібрида». Також на основі цього двигуна побудовано два гібриди eHybrid з можливістю підзарядки: потужність 204 або 272 к.с., акумулятор 19,7 кВт·год, можливість руху на електроприводі близько 100 км.

Новітній просторий салон, новітні цікаві функції

Збільшення розмірів позначилось й на внутрішньому просторі салону. Наприклад, обіцяно збільшення місця для ніг задніх пасажирів (+50 мм), також збільшено багажник: його корисний об’єм складає від 690 до 1920 літрів.

Однак чимало змін й попереду, причому – можна навіть сказати концептуальних! Так, новий автомобіль Volkswagen Passat Variant отримав важіль-перемикач DSG справа під кермом. Відповідно керування вказівниками поворотів та склоочисниками тепер поєднано на лівому перемикачі: такий собі «привіт» трипроменевій зірці.

Або ось ще приклад: використання нової мультимедійної системи MIB4 та великий (12,9- або 15-дюймовий) центральний дисплей. Нарешті, можна згадати 10,25-дюймовий дисплей панелі приладів, сидіння ergoActive з масажем, фонове підсвічування салону тощо.

Кажемо «бувай» седану, проте R-Line на місці

Схоже, що автомобіль Volkswagen Passat нової генерації не буде мати кузова «седан»: фактично його місце займає електромобіль Volkswagen ID.7 й тому модель Passat буде вироблятись лише у кузова Variant-універсал.

Хоча певна «варіативність» версій все ж передбачена. Окрім різноманіття двигунів, також новинка буде запропонована у версії Volkswagen Passat Variant R-Line. Як зазвичай, це «спортивний» дизайн бамперів, збільшені 18-дюймові колісні диски, сидіння з інтегрованими підголівниками, особливе R-кермо, розширена комплектація – має гарний вигляд.

Можливість замовлення нового автомобіля Volkswagen Passat Variant на європейському ринку відкриється вже незабаром. Але старт виробництва та поставок автомобілів призначено лише на початок 2024 року.

Напевно, до того часу буде вирішена й доля Volkswagen Passat для України. Особливо, з урахуванням наявності лише кузову «універсал» на ринку, що полюбляє «седани» у такому класі. Чи зможе новий Volkswagen Passat Variant змінити тренди? Ох, не певен. Хоча, безумовно, автомобіль вийшов гарним та цікавим.