Microsoft надсилає деяким користувачам спливаючі вікна, пропонуючи їм замінити в браузері Chrome компанії Google пошукову систему за замовчуванням на Microsoft Bing, пише The Verge.

За інформацією автора видання, він став одним із таких користувачів. На його основному комп’ютері встановлена операційна система Windows 11. Спливаюче вікно з’явилося після користування вказаним браузером та наштовхнуло на думку про наявність шкідливого ПЗ на комп’ютері.

«Приголомшливо, Microsoft тепер вважає нормальним тикати мені в обличчя спливаюче вікно поверх моїх додатків та ігор лише тому, що я наважився використовувати Chrome замість Microsoft Edge», –  написав автор видання.

За його словами, отримане сповіщення не є звичайним та не пов’язане з розділом Windows 11, який пропонує нові функції. Цей файл буквально з’явився в папці c:\windows\temp\mubstemp і має цифровий підпис Microsoft.

«Ми знаємо про ці повідомлення і призупинили це сповіщення, поки ми проводимо розслідування і вживаємо відповідних заходів для усунення цієї ненавмисної поведінки», – заявила в зв’язку з цим директорка з комунікацій компанії Кейтлін Рулстон.

До слова, Microsoft готується зменшити кількість функцій у новій версії веббраузера Edge. Йдеться про функції «Розв’язувач математичних задач», «Словник у картинках», «Цитати», інструменти для перевірки граматики Grammar Tools та дитячий режим Kids Mode.