Meta видалила тисячі сумнівних акаунтів, які поширювали негативні пости про США

Компанія Meta виявила та видалила 7704 сумнівні акаунти у Facebook, які були частиною масштабної дезінформаційної кампанії прихованого впливу. Про це йдеться у звіті технологічного гіганта, пише Gizmodo.

Акаунти, як правило, поширювали позитивні коментарі про політику Китаю і негативні пости про США. Кампанія велася в Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Reddit, Pinterest, Medium. Загалом йдеться про понад 50 онлайн-платформ.

Пости на цих акаунтах були різними за змістом, якістю та містили помилки. Деякі з них мали на меті поставити під сумнів походження Covid-19, намагаючись зробити США винуватцем пандемії.

«Ми також змогли пов’язати цю мережу з так званою операцією Spamouflage та її численними окремими кластерами спамерської активності, які Мета та наші колеги усували з 2019 року», – повідомила Meta.

До слова, раніше Meta повідомила про прибутки та дохід за II квартал, які перевершили очікування аналітиків. Прибутки компанії склали $2,98 на акцію порівняно з прогнозами Refinitiv у розмірі $2,91 на акцію. Дохід компанії досягнув $32 млрд проти $31,12 млрд, які очікував Refinitiv.