Хакера засудили до 5 років в’язниці за злам Twitter у 2020 році

Один із хакерів, відповідальний за злам Twitter три роки тому, відбуватиме покарання у федеральній в’язниці США. Про це повідомляє TechCrunch.

24-річний Джозеф Джеймс О’Коннор був засуджений федеральним судом Нью-Йорка до п’яти років ув’язнення після того, як у травні визнав себе винним за чотирма пунктами звинувачення у комп’ютерному зломі, шахрайстві та кіберпереслідуванні. Хакер також погодився виплатити щонайменше $794 тис. жертвам своїх злочинів.

О’Коннор є громадянином Великої Британії. Він був екстрадований з Іспанії на запит американських прокурорів на початку цього року.

Під час слухання суддя Джед С. Ракофф заявив, що О’Коннор, ймовірно, відбуде близько половини терміну ув’язнення, провівши понад два роки у досудовому ув’язненні.

У суді О’Коннор заявив, що його злочини були «дурними та безглуздими», перепросив перед своїми жертвами та попросив суддю про поблажливість.

Прокурори зазначили, що хакер використовував складні технологічні здібності в зловмисних цілях. Він проводив складну атаку з підміни SIM-карт для крадіжки великих сум криптовалюти, зламував Twitter, здійснював комп’ютерні вторгнення з метою заволодіння акаунтами в соціальних мережах і переслідував двох жертв, зокрема неповнолітню.

Уряд заявив, що О’Коннор, відомий під ніком PlugWalkJoe, був частиною групи, яка в липні 2020 року зламала десятки відомих акаунтів у Twitter. Йдеться, зокрема про Apple, Binance, Білла Гейтса, Джо Байдена та Ілона Маска. Він робив це з метою поширення шахрайських схем швидкого збагачення за допомогою криптовалюти.

Злам спонукав Twitter вдосконалити контроль кібербезпеки, щоб запобігти майбутнім спробам фішингу.