Багатообіцяюча українська рольова гра New Arc Line нарешті анонсована… але є проблема

Багатообіцяюча стімпанківська рольова гра New Arc Line від київської студії Dreamate, за якою ми давно вже стежимо, нарешті анонсована.

Dreamate оприлюднила повноцінний трейлер свого духовного нащадка Arcanum: Of Steamworks & Magick Obscura та Dragon Age: Origins, та оголосила платформи, попередню дату релізу та партнерів проєкту.

New Arc Line вийде на Windows ПК, PlayStation 5 та Xbox Series X|S колись у 2024 р. З самого релізу гра буде мати українську мову та озвучення.

А ось з партнером, на жаль, все погано. Видавцем гри стала Fulqrum Publishing, нова сутність російської 1C Entertainment, яка з 25 лютого 2022 р. (так) належить китайському холдингу Tencent.

Можна що завгодно казати про те, що договір про продаж активів готувався задовго до початку повномасштабного вторгнення, що зараз Fulqrum Publishing знаходиться у Празі, а не у Москві, що крім росіян там працюють чехи та навіть українці. Але… це колишня 1С, яка до 2022 р. сплачувала податки та мала офіси у Росії, тож спонсорувала вбивство українців з 2014 р. Ба більш, на нашу думку, 1С ще з кінця 1990-х років працювала як рупор пропаганди російського реваншизму, та зробила багато для того, щоб сформувати в головах молодого покоління росіян тотальну підтримку війни.

Якщо українських розробників влаштовує співпраця з такими партерами, це їхня справа. Але ми, скоріш за все, будемо ігнорувати цей проєкт, яким би багатообіцяючим він не виглядав. Шкода, дуже шкода, що на 9 році війни українці все ще не бачать проблем в співпраці з «колишніми» росіянами.