Як мінімум, про це повідомляє видання Autocar. Отже, про що історія: компанія Jaguar в чергове «шукає себе» й цього разу акцентує увагу на розкішних електромобілях.

Новий план передбачає запуск до 2025 року одразу трьох електромобілів – двох кросоверів та одного великого динамічного люкс-седана, яки буде гідним конкурентом BMW i7 та Porsche Taycan. Цікаво, що раніше аналогічну нішу займав Jaguar XJ й компанія навіть готувала нову генерацію моделі (на рендерах нижче – це червоний седан). Але все було зупинено відповідно до нового план з виробництва електромобілів.

Наразі відомо, що електромобілі Jaguar будуть побудовані на новій платформі JEA. Вона передбачає повний привод та повно-кероване шасі – тобто, будуть повертатись як передні, так і задні колеса. Потужність електродвигунів складе не менше 450 к.с., а прискорення 0-100 км/год буде займати лише 3-3,8 секунди в залежності від певної моделі та її версії.

Проте що найбільш цікаво – це прогнозований запас ходу. Очікується, що мінімальний запас ходу для нових електромобілів буде складати 385 миль або 620 км, а максимум має сягнути 475 миль або 765 км.

Щоправда, такі електромобілі Jaguar будуть недешевими. В залежності від моделі, вартість буде складати 100-125 тис. фунтів або близько $130-160 тис. Схоже, компанія Jaguar збирається продавати менше – але дорожче!