Відбувся реліз української покрокової wargame Strategic Mind: Spirit of Liberty від студії Starni Games, яка розповідає про радянсько-фінські війни 1939-1940 та 1941-1944 рр. та німецько-фінську війну 1944-1945 рр.

Командуючи маленькою фінською армією, ви маєте дати відсіч набагато сильнішому ворогу та зупинити червону навалу. У грі є три історичні кампанії для трьох послідовних воєн, що Фінляндія вела у 1939-1945 рр., а також альтернативна кампанія, у якій ви можете допомогти німцям захопити Ленінград та Мурманськ (у реальності фельдмаршал Маннергайм декілька разів відмовляв Гітлеру). Судячи зі скриншотів, у фіннів є можливість дійти навіть до Москви.

Свого часу інша стратегія серії, Strategic Mind: Blitzkrieg, викликала істерику російських ЗМІ через німецький парад у Москві після перемоги в альтернативній кампанії, гра навіть була заборонена на території РФ. Щось схоже слід очікувати й цього разу.

Як і попередні частини серії, Strategic Mind: Spirit of Liberty відрізняється великою кількістю відеовставок між місіями та реальними історичними особистостями як у відео, так і в якості героїв на полі бою. У грі є складна система спостереження та виявлення ворога, різни типи вогню та спорядження, розгалужена логістика, можливість поєднувати юніти, використовувати здібності штабів та багато іншого.

Strategic Mind: Spirit of Liberty – це вже п’ята гра серії Strategic Mind, що вийшла з 2019 р. Крім цих проєктів, Starni Games у жовтні 2022 р. випустила безплатну добірку візуальних новел Ukraine War Stories, присвячену подіям поточної російсько-української війни, а також працює зараз над покроковою wargame Headquarters: World War II, видавцем якої стане компанія Slitherine.

До 4 вересня 2023 р. Strategic Mind: Spirit of Liberty доступна у Steam зі знижкою у 15% за ціною 339 грн.