Ілон Маск показав мільйонам підписників на платформі X майбутню версію програмного забезпечення для безпілотного водіння Tesla. Мільярдер навіть встиг проїхати майже 20 хвилин, перш ніж йому довелося втрутитися та зупинити авто, яке виїхало на зустрічний трафік. Про це пише 404 Media.

Відео тривало 45 хвилин і, схоже, було зняте самим Ілоном Маском, коли він сидів на місці водія. За підрахунками X, кількість глядачів сягнула 10,5 млн осіб.

Інцидент трапився на 19 хвилині та 50 секунді. Tesla неочікувано почала рух в режимі «Повного автономного водіння» (FSD), виїжджаючи на зустрічний трафік.

«О, втручання, – вигукнув в цей момент Ілон Маск і натиснув на гальма. – Це наше перше втручання, тому що машина повинна їхати прямо… Ось чому ми ще не випустили це на публіку. Це перше втручання за всю поїздку».

Нагадаємо, що проти Tesla вже порушено чимало юридичних справ щодо безпеки її автомобілів. Приміром, у Каліфорнії на компанію подали до суду власники, які скаржаться на «фантомне гальмування». Також Міністерство юстиції США вивчає потенційну кримінальну відповідальність Tesla за принаймні деякі аварії, як зі смертельними наслідками, так і без них, пов’язані з проблемою автопілота.