Студія BioWare оголосила, що звільнить приблизно 50 співробітників, тобто десь 20% від загальної кількості працівників (згідно з останніми даними про зайнятість), у рамках «переходу до більш гнучкої та більш цілеспрямованої студії». Як виявилося, серед звільнених робітників декілька ветеранів студії. На це звернув увагу Eurogamer.

Серед звільнених – Лукас Крістіянсон – головний сценарист Baldur’s Gate 1 та 2, й сценаристка перших трьох Dragon Age Мері Кірбі.

Крістіянсон не лише один з тих, завдяки кому з’явилася на світ серія Baldur’s Gate, але й творець деяких із найвідоміших ігрових персонажів, зокрема Мінска та Бу з Baldur’s Gate та Джокера з Mass Effect. Крістіянсон працював у BioWare більше ніж 25 років і брав участь у створенні 30 ігор.

Мері Кірбі працювала у BioWare з 2006 року, брала участь у створенні усіх частин Dragon Age і вдихнула життя у такого відомого персонажа як Варрік Тетрас.

«Щоб задовольнити потреби наших майбутніх проєктів, продовжувати дотримуватися найвищих стандартів якості та гарантувати, що BioWare зможе продовжувати процвітати в індустрії, яка швидко розвивається, ми маємо перейти до більш гнучкої та більш зосередженої студії. Це дозволить нашим розробникам швидко оновлювати проєкти, розкривати більше креативності та сформувати чітке бачення того, що ми будуємо, перш ніж розробка вийде на повну швидкість» – написав у пості, присвяченому змінам у студії, генеральний менеджер BioWare Гері Маккей.

Не знаю як ви, а я щось почав переживати за долю майбутньої Dragon Age: Dreadwolf, як насправді й самої BioWare.