Корпорація Microsoft незабаром випустить оновлену домашню сторінку налаштувань для Windows 11, покликану покращити зручність роботи користувачів. Оновлення, яке зараз доступне для інсайдерів Windows у бета-версії, запроваджує «інтерактивні картки», що пропонують швидкий доступ до різноманітних налаштувань.

У Windows 11 з'явиться домашня сторінка налаштувань та інші функції

На новій домашній сторінці налаштувань будуть розміщені інтерактивні картки, які слугуватимуть швидкими посиланнями на різні налаштування. Ці картки призначені для того, щоб полегшити користувачам навігацію по безлічі параметрів, доступних у Windows 11. Наприклад, ви можете швидко перейти до налаштувань Bluetooth, щоб створити пару з новим пристроєм або змінити параметри відновлення облікового запису без необхідності копатися в численних меню.

Ще одна особливість, яка заслуговує на увагу – це персоналізовані рекомендації, які будуть пропонуватися на домашній сторінці. Ці рекомендації будуть згенеровані на основі конкретних моделей використання, що дозволить користувачам отримати більш індивідуальні пропозиції налаштувань. Наприклад, якщо ви часто змінюєте налаштування дисплея або часто перемикаєте дозволи звуку, ці опції з’являться на домашній сторінці налаштувань.

Корпорація Microsoft також використовує нову домашню сторінку для просування власних служб. Користувачі побачать розділ, що відображає доступне їм хмарне сховище OneDrive, а також картки зі статусом підписок на Microsoft 365 та Xbox. На початковому етапі в меню буде представлено до семи карток, а в майбутньому планується додати ще більше.

У Windows 11 з'явиться домашня сторінка налаштувань та інші функції

Окрім домашньої сторінки налаштувань, Microsoft також працює над додатком Windows Backup, який допоможе користувачам перенести свої налаштування та закріплені програми при налаштуванні нового ПК. Крім того, невелике оновлення функції динамічного освітлення незабаром дозволить користувачам синхронізувати колір акцентів Windows з периферійними пристроями та компонентами ПК.

Ці оновлення входять до складу Windows 11 Insider Preview Build 22631.2262, яка наразі доступна на каналі бета-тестування.