Дональд Трамп повернувся в X, соціальну мережу, раніше відому як Twitter. У пості він опублікував своє тюремне фото та написав: «Втручання у вибори. Ніколи не здавайся!». Про це повідомляє The Verge.

Напередодні колишній президент з’явився до в’язниці округу Фултон за більш ніж десятком звинувачень, пов’язаних із його ймовірними спробами скасувати результати виборів у Джорджії 2020 року. За останні п’ять місяців йому висунули кримінальні звинувачення у чотирьох окремих справах.

Але останнє затримання стало першим і єдиним випадком, коли Дональда Трампа сфотографували. Тож він скористався можливістю зробити свій перший допис у мережі Х із 8 січня 2021 року.

Того дня колишнє керівництво компанії назавжди заборонило йому доступ до платформи, посилаючись на «ризик подальшого підбурювання до насильства» після того, як його прихильники штурмували столицю США. Відтоді Дональд Трамп запустив власну соціальну платформу Truth Social, а Twitter провів ребрендинг.

Минулого листопада Ілон Маск запустив опитування, в якому запитував користувачів Twitter, чи варто йому поновити акаунт Трампа. В підсумку 51,8% відповіли «так», а 48,2% – сказали «ні». Примітно, що колишній президент тоді заявляв, що йому немає необхідності повертатися, оскільки Truth Social добре працює, а також тому, що він бачить «багато проблем у Twitter».