Головною причиною повернення співробітників Zoom в офіс є зміцнення довіри між працівниками. Про це заявив гендиректор компанії Ерік Юань під час зборів 3 серпня, пише Ars Technica із посиланням на Business Insider.

На його думку, «віддалена робота не дозволяє людям будувати довіру та бути настільки ж інноваційними». Гендиректор переконаний, що довіра є основою всього, а її втрата призведе до вповільнення.

«За останні кілька років ми найняли так багато нових «зумів», що дуже важко побудувати довіру», – сказав Ерік Юань на зустрічі.

У 2022 році він розповів Стенфордській бізнес-школі, що під час пандемії кількість співробітників Zoom зросла втричі – з 2 тис. до 6 тис.

Ще однією причиною зібрати співробітників в офісі було бажання стимулювати інновації, які, на думку гендиректора, з’являються в результаті більш палких розмов і дебатів, що не так часто трапляється в Zoom.

«Всі, як правило, дуже доброзичливі, коли ви приєднуєтеся до дзвінка в Zoom», – зауважив гендиректор компанії.

Раніше повідомлялося, що Zoom просить усіх співробітників у радіусі 50 миль (80 км) від офісу компанії працювати принаймні два дні на тиждень за змішаним графіком. У січні 2022 року Zoom оголосила, що лише 2% її співробітників працювали в офісі, схоже, тепер ця цифра суттєво зросте.