Прем’єру фільму «Дюна: Частина друга» / Dune: Part Two перенесли на 15 березня 2024 року. Це лише одна з кількох великих змін у кінопрокаті Warner Bros. Про це пише The Verge.

Фільми відкладають на тлі страйків у Голлівуді, які вже вплинули на виробництво та просування багатьох кінострічок та серіалів. Приміром, фільм «Ґодзілла та Конґ: Нова імперія» / Godzilla x Kong: The New Empire також отримав нову дату виходу – його показуватимуть з 12 квітня, а не з 15 березня. А от аніме «Володар перснів: Війна рохіррімів» / The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim переносять з 12 квітня на 13 грудня.

Однак три великі фільми Warner Bros., які мають вийти в прокат у грудні, поки що зберігають свої прем’єрні дати. Наприклад, «Вонка» / Wonka планується на 15 грудня, «Аквамен і загублене королівство» / Aquaman and the Lost Kingdom – на 20 грудня, а «Барва пурпурова» / The Color Purple – на 25 грудня.

Нагадаємо, що в кінці червня Warner Bros. та компанія Kinomania презентували другий український трейлер фантастичного фільму Дені Вільнева «Дюна: Частина друга» / Dune: Part Two. Стрічка є прямим продовженням фільму «Дюна: Частина перша» / Dune: Part One і другою кіноадаптацією відомого науково-фантастичного роману Френка Герберта, що вийшов у 1965 році та вплинув на усю фантастичну літературу та кінематограф другої половини XX сторіччя.

Прем’єра фільму «Дюна: Частина друга» / Dune: Part Two в Україні планувалася на 2 листопада 2023 року.