Масштабна рольова гра Baldur’s Gate III вийде на Xbox пізніше цього року. Про це повідомляє Engadget із посиланням на розробника Larian Studios.

Основною причиною затримки виходу Baldur’s Gate III на Xbox стали правила Microsoft щодо рівності можливостей ігор на консолях Series S і Series X. Остання є більш потужною з двох консолей і, як правило, забезпечує більшу частоту кадрів.

«… ми знайшли рішення, яке дозволить нам випустити Baldur’s Gate 3 для гравців Xbox ще цього року, над чим ми працювали протягом тривалого часу», – заявив гендиректор Larian і режисер Baldur’s Gate III Свен Вінке, говорячи про зустріч із гендиректором Microsoft Gaming Філом Спенсером.

Він також натякнув, що Спенсер надав Larian виняток із правила рівності можливостей між Series S і Series X. На менш потужних системах Baldur’s Gate III не матиме режиму розділеного екрана, але Series X буде підтримувати цю функцію. Також буде підтримуватися перехресне збереження між Steam та обома консолями.

Раніше повідомлялося, що кількість одночасних гравців у Baldur’s Gate III на Steam у день релізу перевищила 472 тис. осіб.