Компанія Sony офіційно анонсувала PlayStation Portal – портативний пристрій, призначений для трансляції ігор з консолі PS5 через Wi-Fi. Його вартість складе $199, а реліз запланований на кінець цього року, повідомляє The Verge.

Пристрій, схожий на компактну ігрову консоль, оснащено 8-дюймовим LCD екраном з роздільною здатністю 1080p, що працює при 60 кадрах в секунду. PlayStation Portal має на меті розширити ігрові можливості PS5 до портативного формату, дозволяючи користувачам легко перемикатися між консоллю PS5 та портативним пристроєм.

PlayStation Portal від Sony - портативний пристрій за $199 для віддаленої гри на PS5

PlayStation Portal оснащений контролерами з обох боків, які дуже схожі на контролери PS5 DualSense від Sony, з адаптивними тригерами та тактильним зворотним зв’язком. Це гарантує, що ігровий досвід на Portal буде схожим з PS5. Пристрій також має спеціальний розділ на головному екрані для відтворення мультимедійних файлів, що повторює інтерфейс консолі Sony. Однак важливо зазначити, що Portal не підтримує відтворення ігор чи медіа з вбудованої пам’яті, тому для його роботи завжди потрібне з’єднання Wi-Fi.

Пристрій підключається до PS5 через Wi-Fi та вимагає підключення до інтернету зі швидкістю не менше 5 Мбіт/с, хоча Sony рекомендує 15 Мбіт/с для оптимальної роботи. Цікаво, що PlayStation Portal не підтримуватиме майбутній хмарний потоковий сервіс Sony для ігор для PS5. Він призначений виключно для трансляції ігор, які вже встановлені на вашій консолі.

У PlayStation Portal відсутнє з’єднання Bluetooth, але впроваджується новий власний стандарт PlayStation Link, призначений для передачі аудіо без затримок і втрат. Sony також випускає бездротову гарнітуру та навушники, які підтримують цей новий стандарт. Попереднє тестування IGN показало, що пристрій добре працює з точки зору затримки, що є вирішальним фактором для потокової передачі ігор через Wi-Fi.

Хоча розмір акумулятора для PlayStation Portal ще не остаточно визначений, Sony планує, що він працюватиме від батареї так само як і контролер DualSense, тобто від семи до дев’яти годин.

Sony поки що не підтвердила точну дату випуску Portal, але чутки вказували на реліз пристрою у листопаді.