Хоч зараз і не кінець тижня, проте вже дуже хочеться розповісти про новий «дрімкар», який з’явився нещодавно – це спорткар Mercedes-AMG GT Coupe другої генерації.

Причому окрім традиційного «швидше та потужніше», ця новинка стала також ще й більш практичною. Все починається з нарощування розмірів: відтепер новий спорткар Mercedes-AMG GT Coupe має 4,73-метрову загальну довжину та 2,7-метрову колісну базу. Хоча автомобіль не став товстим велетнем – він зберіг вигляд концентрованої енергії на колесах.

Продовжуємо далі: новинка Mercedes-AMG GT Coupe має змінене компонування. Якщо у попередника коробка передач була віднесена до задньої осі, то тепер вона встановлена одразу за двигуном. Це дозволило облаштувати повний привод та зробити більш просторий салон.

То ж не дивно, що віднині автомобіль Mercedes-AMG GT Coupe може запропонувати посадкову формулу «2+2»: позаду розміщуються невеличкі, але все ж сидіння. Хоча звісно – в цьому випадку вся увага прикута до водія та пасажира, що знаходяться у передній частині салону: спортивні сидіння, новітнє AMG-кермо з подвійними спицями, потужна центральна консоль, нахилений сенсорний 11,9-дюймовий дисплей.

Невже спорткар Mercedes-AMG GT Coupe перетворився на чергове стильне купе для неквапливих подорожей? Зовсім ні – й доказом цьому є бензиновий 4-літровий V8 з турбінами. Версія Mercedes-AMG GT 55 має потужність 476 к.с. та прискорюється 0-100 км/год за 3,9 секунди та сягає 295 км/год максимум. А версія Mercedes-AMG GT 63 й взагалі пропонує 585 «коней», прискорення 0-100 км/год за 3,2 секунди та 315 км/год максимальної швидкості.

Досягти таких показників допомагає не лише повний привод, але й 9-ступеневий «автомат». А тримати автомобіль під контролем допомагають потужні гальма – до речі, передні мають 6-поршневі супорти.

Крім того, новинка Mercedes-AMG GT Coupe може запропонувати активну аеродинаміку, висувний 5-позиційний задній спойлер або стаціонарне антикрило, адаптивну підвіску з можливістю підняття передньої частина на 30 мм для подолання нерівностей тощо.

То ж, автомобіль Mercedes-AMG GT Coupe цілком відповідає титулу справжнього спорткара. Який водночас зміг стати більш практичним та зручним.