Технологічний гігант Microsoft продасть французькій компанії Ubisoft права на хмарний стримінг ігор Activision Blizzard. Про це повідомляє The Verge.

Цей крок має заспокоїти британських регуляторів, які стурбовані впливом угоди між Microsoft і Activision Blizzard вартістю $68,7 млрд на конкуренцію. Рішення щодо угоди Управління з питань конкуренції та ринків Великої Британії, як очікується, ухвалить до 18 жовтня.

«Щоб усунути занепокоєння щодо впливу запропонованого придбання на потокове мовлення хмарних ігор, висловлене Управлінням з конкуренції та ринків Великобританії, ми реструктуризуємо угоду, щоб придбати вужчий набір прав», – заявив президент Microsoft Бред Сміт.

За його словами, угода в Ubisoft має включати всі нинішні ігри Activision Blizzard для ПК та консолей, а також ті, що планується випустити в найближчі 15 років. Угода діятиме безстроково та набуде чинності після завершення злиття компаній.

Договір означає, що якщо Microsoft завершить придбання, то вона не зможе випускати ігри Activision Blizzard виключно на Xbox Cloud Gaming. Microsoft також не зможе ексклюзивно контролювати умови ліцензування ігор Activision Blizzard на конкуруючих сервісах.

Натомість Ubisoft контролюватиме права на стримінг ігор Activision Blizzard за межами ЄС, а також передаватиме ліцензії на ігри Microsoft для включення в Xbox Cloud Gaming.

«Ubisoft виплатить Microsoft компенсацію за права на хмарні потокові трансляції ігор Activision Blizzard шляхом одноразового платежу та за допомогою ринкового механізму оптового ціноутворення, включаючи опцію, яка підтримує ціноутворення на основі використання, – акцентував Бред Сміт. – Це також дасть Ubisoft можливість пропонувати ігри Activision Blizzard хмарним ігровим сервісам, що працюють під управлінням операційних систем, відмінних від Windows».

Ubisoft також додасть ігри Activision Blizzard до своєї підписки Ubisoft Plus Multi Access, яка доступна на ПК, Xbox, Amazon Luna та PlayStation через Ubisoft Plus Classics.

Нагадаємо, що британське Управління спершу заблокувало угоду з Microsoft у квітні, а потім погодилося на переговори з виробником Xbox після того, як Федеральна торгова комісія (FTC) програла у суді США.