Суддя у Каліфорнії дозволила компанії Microsoft закрити угоду з купівлі Activision Blizzard, повідомляє The Verge.

Проти Microsoft все ще триває антимонопольне провадження Федеральної торгової комісії (FTC) США, але суддя Жаклін Скотт Корлі вислухала аргументи обох сторін і вирішила відхилити запит регулятора на попередню судову заборону.

«Придбання Microsoft компанії Activision було описано як найбільша угода в історії технологій. Воно заслуговує на ретельну перевірку. Ця перевірка принесла свої плоди: Microsoft письмово, публічно і в суді взяла на себе зобов’язання зберегти Call of Duty на PlayStation протягом 10 років на паритетних умовах із Xbox. Вона уклала угоду з Nintendo, щоб перенести Call of Duty на Switch. І вона уклала кілька угод, щоб вперше розмістити контент Activision на кількох хмарних ігрових сервісах», – йдеться в рішенні.

Суддя вважає, що FTC не довела, що злиття може суттєво послабити конкуренцію в галузі.

«Навпаки, наявні докази вказують на розширення доступу споживачів до Call of Duty та іншого контенту Activision. Таким чином, клопотання про попередню судову заборону було відхилено», – сказано в рішенні судді.

Після цього рішення президент Microsoft Бред Сміт зазначив, що компанія «вдячна суду в Сан-Франциско за це швидке й ретельне рішення та сподівається, що інші юрисдикції продовжать працювати над своєчасним розв’язання цього питання», – зауважив він.

На рішення також відреагував глава Xbox Філ Спенсер. Він звернув увагу на користь злиття.

«Ми вдячні суду за швидке рішення на нашу користь. Докази показали, що угода з Activision Blizzard вигідна для індустрії, а претензії FTC щодо переходу з однієї консолі на іншу, сервісів підписки на кілька ігор і хмарних технологій не відображають реалій ігрового ринку», – написав він у Twitter.

Натомість гендиректор Activision Blizzard Боббі Котік переконаний, що угода сприятиме конкуренції.

«Наше злиття піде на користь споживачам і працівникам, – заявив він. – Воно сприятиме конкуренції, а не дозволить лідерам ринку продовжувати домінувати в нашій швидкозростаючій індустрії».

А от у FTC  попередили, що комісія все ще планує наступний крок.

«Ми розчаровані таким результатом, враховуючи явну загрозу, яку це злиття створює для відкритої конкуренції в хмарних іграх, підписних сервісах і консолях. Найближчими днями ми оголосимо про наш наступний крок, щоб продовжити боротьбу за збереження конкуренції та захист споживачів», – сказав представник FTC Дуглас Фаррар.

Нагадаємо, що торгова комісія прагнула отримати судову заборону на злиття від федерального окружного суду США за кілька тижнів до кінцевого терміну угоди – 18 липня.