Компанія Google працює над функцією перенесення eSIM-карт для пристроїв Android, щоб спростити громіздкий процес, який зараз залежить від операторів зв’язку. На відміну від інструменту бездротового перенесення eSIM-карт між iPhone від Apple, Google застосовує підхід на основі QR-коду для Android, повідомляє 9to5Google.

На сьогодні перенесення eSIM-картки між пристроями Android є складною справою, головним чином через відсутність власної підтримки такого перенесення. Відповідальність повністю лежить на операторах, що робить процес непослідовним, а іноді й безладним. Apple спростила цей процес для iPhone за допомогою вбудованого в iOS інструменту, який дозволяє легко переносити eSIM-карти між пристроями.

В Android з’явиться функція перенесення eSIM між смартфонами

Google пішов іншим шляхом для Android. Компанія закладає основу для перенесення eSIM за допомогою QR-кодів, як це було виявлено в Play Services Android. Після запуску процесу користувачам пропонується відсканувати QR-код, щоб розпочати передачу eSIM-картки. Хоча ця функція ще не запущена, попередні зразки показують користувальницький інтерфейс, схожий на Fast Pair, який з’являється перед скануванням QR-коду.

Поки що немає офіційного оголошення про запуск цієї функції перенесення eSIM-карт від Google. Однак очікується, що це буде стабільний процес, заснований на QR-кодах. Існують також натяки на те, що ця опція перенесення може бути інтегрована в процес налаштування Android, принаймні для смартфонів Pixel.