«Останній день дитинства» – перший трейлер української гри Hollow Home

Київська ігрова студія Twigames studio презентувала тизер-трейлер ізометричної наративної RPG про російсько-українську війну Hollow Home, яка була анонсована у березні 2023 р.

Трейлер під назвою «Останній день дитинства» демонструє геймплей початку гри, останній мирний день напередодні повномасштабного російського вторгнення.

Натхнена This War of Mine та Disco Elysium, гра Hollow Home оповідає історію підлітка, який намагається пережити російську облогу його рідного міста. Цікаво, що під час анонсу йшлося про облогу Маріуполя, зараз назва міста у грі не згадується.

Крім трейлера, розробники показали нові скриншоти, на яких можна побачити різні локації міста, NPC, ігровий інтерфейс, рольові параметри та діалоги.

Оповідаючи історію міста, що зникає, геймплей Hollow Home спирається на діалоги та багатогілкову квестову систему. У грі немає бойової системи й гравці не побачать сцен насилля – Hollow Home концентрується на наслідках війни, а не на її кривавих подробицях. Мета гри – показати жахіття війни очима дитини.

Особливості гри: райони міста, які змінюються з плином часу; завдання, які стосуються виживання та допомоги іншим; необхідність приймати болючі рішення; опанування навичок медичної допомоги, приготування їжі та створення предметів першої необхідності.

Hollow Home вже отримала сторінку у Steam, тож додавайте гру до списку бажаного. Попередньо реліз гри заплановано у 2025 році на ПК та консолях.