Linus Media Group, яка стоїть за відомим техноютубером Linus Tech Tips, призупинила виробництво відео та працює над покращенням робочого процесу. Зараз компанія переживає кризу через порушення етики та звинувачення в сексуальних домаганнях. Про це пише The Verge.

У відео під назвою «Що нам тепер робити?» фінансова директорка Linus Media Group Івонн Хо заявила, що канал призупиняє виробництво на наступний тиждень. Це робиться, щоб розв’язати питання, підняті YouTube-каналом Gamers Nexus щодо помилок у відео та етичних практик.

«Я згодна зі спільнотою, – сказала вона. – Тому я не збираюся відступати. Відсьогодні все відео на YouTube ставиться на паузу».

Проблема склалася кілька днів тому, коли Gamers Nexus опублікував відео, в якому виклав низку фактичних помилок та етичних проблем у нещодавніх відео Linus Tech Tips.

«Ми спостерігаємо тривожну кількість конфліктів із боку Linus Tech Tips, пов’язаних із їхніми корпоративними зв’язками, грошовими потоками та потенційною упередженістю в результаті цих речей», – зазначив ведучий Gamers Nexus Стів Берк.

Його найбільше занепокоєння викликав прототип блоку охолодження графічного процесора, виготовлений компанією Billet Labs. За даними Gamers Nexus, Linus Tech Tips отримав мідний блок охолодження та протестував його на неправильному графічному процесорі, а потім виставив його на аукціон без дозволу компанії. Враховуючи, що це був одиничний прототип, який був потрібен Billet Labs для доопрацювання та виводу фінального продукту на ринок, то ютубер міг нанести молодій компанії непоправну шкоду.

Після публікації цього відео засновник та головний ведучий Linus Tech Tips Лінус Себастьян почав відповідати стурбованим фанатам на форумах каналу. За його словами, продаж блоку охолодження був випадковістю через непорозуміння, і компанія працює з Billet Labs над розв’язанням проблеми.

З усім тим, ситуація продовжувала загострюватися. Тож Linus Tech Tips опублікувало відео, в якому співробітники Linus Media Group розповідають про плани щодо розв’язання проблем, порушених Gamers Nexus, включаючи зупинку виробництва, щоб зосередитися на вдосконаленні документації та процесів тестування.

«Саме я був на чолі компанії за кожну помилку, на яку справедливо звернула увагу наша спільнота», – заявив у відео Лінус Себастьян.

Однак далі ситуація почала розвиватися в новому напрямку. Колишня співробітниця Linus Media Group Медісон Рів звинуватила компанію у створенні токсичного робочого середовища, а також у сексуальних домаганнях, спрямованих на неї з боку співробітників.

Лінус Себастьян зазначив, що шокований цією інформацією. За його словами, це не узгоджується з цінностями компанії. Зі свого боку, гендиректор компанії Террен Тонг повідомив про внутрішню перевірку та наміри найняти зовнішнього розслідувача для розслідування цих звинувачень.