Google тестує персонального асистента зі штучним інтелектом, який здатен надавати життєві поради. Про це повідомляє The New York Times.

Над цією розробкою впродовж кількох місяців працювали ШІ-лабораторії DeepMind та Brain. Тож тепер група випробовує результати своєї роботи.

Команда зосередилася на тому, щоб асистент міг виконувати щонайменше 21 різних типів особистих і професійних завдань, зокрема мав здатність надавати життєві поради, ідеї, інструкції з планування та підкази в навчанні.

Функція створення ідей проєкту може дати користувачам рекомендації, виходячи з ситуації. Функція навчання може допомогти здобути нові навички або вдосконалити вже наявні. А функція планування може створювати фінансовий бюджет, а також плани з харчування та тренувань.

Зараз підрядник Scale AI, який працює з Google DeepMind, зібрав експертів у різних галузях для тестування можливостей асистента. З-поміж іншого, вони перевіряють його здатність відповідати на особисті питання про проблеми в житті людини.

Проєкт свідчить про нагальність зусиль Google, спрямованих на те, щоб вийти в лідери серед виробників штучного інтелекту, і демонструє зростаючу готовність довіряти системам ШІ виконання важливих завдань. Він також може ознаменувати відхід від попередньої обережності Google щодо генеративного ШІ.

До слова, в Японії ШІ підказуватиме покупцям в супермаркеті, що саме їм варто придбати. Технологія Fujitsu за допомогою відеокамер виявляє покупців, що затримуються біля вітрин, порівнюють товари або реагують на інформацію в магазині.