Власники популярних 3D-принтерів Bambu виявили, що їхня техніка вийшла з ладу через дивний інцидент посеред ночі 15 серпня. Про це пише The Verge.

Поки користувачі спали, їхні пристрої Bambu X1C або P1P без відповідної команди почали виконувати друк попередньої копії. Деякі пристрої пошкодилися або геть розбилися.

В офіційному блозі Bambu повідомила, що проводить розслідування. Але підозрює, що виною всьому був збій хмари. Компанія стверджує, що цього дня на її серверах було два коротких збої.

«Простіше кажучи, завдання друку, надіслане на принтер раніше, застрягло в хмарі і було запущено із запізненням», – пояснили в Bambu.

Все це викликає занепокоєння, адже 3D-принтери – одні з небагатьох дистанційно керованих пристроїв у будинку, які можуть нагрітися до температури, достатньої для виникнення пожежі. А тепер користувачі знають, що система дистанційного керування не була до кінця продумана.

Bambu не намагається сховатися за типовими корпоративними заявами, які компанії часто роблять у зв’язку з подібними інцидентами. Натомість Bambu заявила, що бере за себе повну відповідальність.

«Ми хочемо принести наші найщиріші вибачення за цей інцидент. Ми розуміємо розчарування і незручності, які він міг спричинити, і беремо на себе повну відповідальність. Важко постійно мати хмарний сервіс на 100% надійним, але ми повинні були принаймні ретельніше розробити систему, щоб уникнути таких прикрих наслідків», – підкреслили в Bambu.

В компанії працюють над тим, щоб знайти першопричину проблеми та гарантувати, що ситуація ніколи не повториться. В Bambu просять клієнтів, які зіткнулися з інцидентом, звернутися для його вирішення у службу підтримки.

Як відомо, Bambu Lab спеціалізується на виробництві настільних 3D-принтерів. Компанія має три виробничі майданчики – два з них розташовані в Китаї, а один – у США.