Музичний сервіс YouTube Music отримає велике оновлення з появою в інтерфейсі вкладки «Зразки» (Samples). Ця функція має на меті надати користувачам новий спосіб знаходити музику через відео від артистів, пише 9to5Google.

Розташована між існуючими вкладками «Головна» та «Навігація», вкладка «Зразки» нагадує такі популярні платформи, як Instagram Reels та TikTok. Однак, відображуваний вміст – це не відеоролики YouTube. Натомість це музичні відео та інший супутній контент, який завантажили артисти.

YouTube Music адаптував їх шляхом вертикального обрізання. Цікаво, що ці ролики не завжди починаються з початку треку, а часто з музично привабливого місця. Хоча в майбутньому існує потенціал для інтеграції коротких відео Shorts з YouTube, зараз основна увага приділяється демонстрації високоякісного контенту, як з точки зору аудіо, так і з точки зору продакшену.

Основна мета стрічки «Зразки» збігається з головною метою YouTube Music – відкриття музики. Вона має на меті познайомити користувачів з відео та виступами, які вони могли пропустити. Це стосується не лише музичних відео, але й інших форматів, таких як офіційні живі записи.

Значною перевагою YouTube Music перед конкурентами є його велика бібліотека, яка включає як офіційний, так і створений користувачами контент. Платформа вже пропонує вкладку «Схожі» під час прослуховування музики, в якій користувачі можуть ознайомитися з іншими виступами, включаючи живі записи та ремікси. Функцію «Зразки» можна розглядати як розширення цих рекомендацій, використовуючи зростаючу популярність коротких відео.

При цьому стрічка «Зразки» пристосована до індивідуальних музичних уподобань, подібно до вкладки «Головна» на YouTube Music. Вона не лише фокусується на трендах, але й знайомить користувачів з новими релізами молодих виконавців або маловідомими треками відомих артистів. Важливо, що як безплатні, так і преміумкористувачі матимуть доступ до стрічки «Зразки» без реклами.

Нова вкладка YouTube Music буде доступна для користувачів на платформах Android та iOS.