Samsung планує додати нові функції своїх найновіших пристроїв до попередніх поколінь складних телефонів, планшетів і годинників. Технологічний гігант оголосив, що незабаром буде доступне оновлення One UI 5.1.1, яке є найновішою версією інтерфейсу для Android від Samsung.

Це оновлення буде містити поліпшення з Galaxy Fold5, Flip5, серії Tab S9 і Watch 6, поширюючи їх на пристрої, випущені до 2023 року.

Що стосується складаних смартфонів, то оновлення One UI 5.1.1 буде доступне для Galaxy Flip4 і Fold4, починаючи з цього місяця. Такі пристрої, як Fold3, Flip3, Fold2 і Flip, отримають оновлення пізніше.

Оновлення також покращить багатозадачність таких моделей планшетів, як Galaxy Tab S8, Tab S8+, Tab S8 Ultra, Tab S7, Tab S7+, Tab S7 FE, Tab S6 Lite, Tab A8, Tab A7 Lite, Tab Active 3 і Tab Active 4 Pro. Крім того, нові функції смартгодинника будуть доступні для Galaxy Watch 5, Watch 5 Pro, Watch 4 і Watch 4 Classic.

Ключові оновлення для складаних смартфонів включають покращення панелі завдань, яка з’являється в нижній частині екрана, коли апарат напівскладений. Користувачі матимуть простіший доступ до цієї панелі, а кнопка відтворення мультимедіа стане більш помітною та зручною.

На планшетах і складаних пристроях буде покращено багатозадачність, що дозволить плавніше переходити між багатовіконним і спливаючим режимами.

Смартгодинники Samsung отримають від оновлення покращені функції відстеження сну, пропонуючи більш інтуїтивно зрозумілий користувацький інтерфейс. Galaxy Watch також зможе автоматично налаштовувати домашні пристрої SmartThings для створення заспокійливої атмосфери під час сну.

Оновлення для зайняття фітнесом будуть включати функцію персоналізованої зони серцевого ритму, яка забезпечує п’ять оптимальних рівнів інтенсивності бігу на основі індивідуальних здібностей. У серіях Galaxy Watch 5 і Watch 4 також з’являться сповіщення про нерегулярний серцевий ритм.