Деякі власники iPhone 14 та iPhone 14 Pro скаржаться на те, що їхні смартфони втрачають ємність акумуляторів швидше, ніж очікувалося. І це попри те, що їм немає й року, пише The Verge.

Про таку ситуацію написав Сем Кол з AppleTrack. Максимальна ємність батареї його iPhone тепер складає 90% від початкової. Це сталося швидше, ніж у попередніх моделей iPhone, які в нього були.

@imsamkohl

#greenscreen I paid $999 for this phone btw 😡 #apple #iphone #battery

♬ original sound – Sam Kohl

Подібним досвідом діляться чимало інших людей. Приміром, старша технічна оглядачка Wall Street Journal Джоанна Стерн написала, що її iPhone 14 Pro показує 88% ємність акумулятора. Досі користувачі не бачили падіння заявленої ємності протягом щонайменше двох років користування iPhone.

Як відомо, офіційно Apple заявляє, що батареї iPhone мають «зберігати до 80% своєї початкової ємності при 500 повних циклах заряджання». Очікується, що незабаром вийде серія iPhone 15, і в цих пристроях розмір акумулятора може збільшитися на 10-18% порівняно з нинішніми пристроями.

Раніше повідомлялося, що затверджені Європейською Радою правила зобов’язують компанії, зокрема Apple забезпечити користувачам можливість самостійно замінювати батареї в iPhone та інших продуктах.