NASA повідомило про встановлення командного зв’язку з усіма чотирма космічними апаратами CubeSat місії Starling. Про це йдеться в повідомленні космічного агентства.

Зараз тривають випробування корисного навантаження та двигунів супутників, що є завершальним етапом введення в експлуатацію.

Апарати Blinky, Pinky, Inky і Clyde, як їх назвали члени команди проєкту, є частиною амбітного тесту з розробки самокоординованих роїв супутників для космічних досліджень та розвідки.

Успіхи трьох апаратів – Pinky, Inky і Clyde – відповідають очікуванням. А от у Blinky спершу були проблеми зі зв’язком, але їх вдалося вирішити після налаштування обладнання апарату. Тепер оператори вивчають першопричину проблеми.

Після завершального етапу введення в експлуатацію Starling розпочне процедуру коригування орбітальних позицій корабля, щоб розпочати тестування діяльності рою.

Нагадаємо, що в липні NASA відправила на орбіту навколо Землі чотири супутники Starling. Космічне агентство має на меті перевірити, чи здатні вони самостійно співпрацювати.