Zoom хоче навчати свої моделі штучного інтелекту, використовуючи деякі дані користувачів. Про це йдеться в оновлених умовах надання послуг компанії, пише CNBC.

Оновлення містить розділи, присвячені ліцензуванню програмного забезпечення, бета-версії та дотриманню вимог. Але якщо прочитати далі, то дрібним шрифтом можна знайти інформацію щодо ШІ. Зміни, які набули чинності 27 липня, встановлюють право Zoom використовувати деякі дані клієнтів для навчання та налаштування свого ШІ, або моделей машинного навчання.

«Дані, що генеруються при наданні послуг», які Zoom тепер може використовувати для навчання свого ШІ, включають інформацію про використання продукту, телеметричні та діагностичні дані, а також подібний контент або інформацію, зібрані компанією. Можливість відмовитися від цього не передбачена.

Це не така вже й рідкісна категорія даних, яку компанії використовують для подібних цілей. Але нові умови є виваженим кроком на шляху до власних амбіцій Zoom у сфері штучного інтелекту.

«Ви даєте згоду на доступ, використання, збір, створення, модифікацію, розповсюдження, обробку, обмін, обслуговування та зберігання даних, отриманих за допомогою сервісу, з будь-якою метою, в обсязі та в порядку, дозволеному чинним законодавством, зокрема з метою… машинного навчання або штучного інтелекту (зокрема з метою навчання та налаштування алгоритмів і моделей)», – йдеться в умовах використання сервісу Zoom.

Контент користувача, такий як повідомлення, файли та документи, схоже, не входить до цієї категорії.

«… для ШІ ми не використовуємо аудіо-, відео- або чат-контент для навчання наших моделей без згоди клієнта», – пояснили в компанії.

Нагадаємо, що недавно компанія анонсувала нову функцію Intelligent Director, яка дозволить більшій кількості людей у кімнатах для переговорів середнього та великого розміру бути присутніми на зустрічі, навіть якщо вони намагаються сховатися подалі від камери.