Компанія Zoom анонсувала нову функцію Intelligent Director, яка дозволить більшій кількості людей у кімнатах для переговорів середнього та великого розміру бути присутніми на зустрічі, навіть якщо вони намагаються сховатися подалі від камери. Про це пише Gizmodo.

Програмне забезпечення Zoom фокусуватиметься на обличчі кожного учасника, відображатиме їх у вікні на екрані, а потім відстежуватиме рух користувачів.

Компанія стверджує, що нова система дозволяє уникнути «ефекту боулінгу», який спостерігається на багатьох великих відеозустрічах, коли учасники сидять якомога далі від камери. Intelligent Director доступний вже зараз, але тільки в індивідуальному порядку та лише після реєстрації.

Наразі система може відстежувати до 16 учасників зустрічей. Машинне навчання, яке лежить в основі програмного забезпечення, також може вирішити, яку камеру краще використовувати для відстеження учасників – якщо в приміщенні встановлено кілька камер.

Камери автоматично вловлюють будь-яку фігуру, яка має обличчя або плечі, навіть картонні вирізки людей. При цьому система не збирає жодних біометричних даних, а просто визначає, чи мають люди перед камерою необхідні пропорції.

Мінімальні технічні характеристики вимагають комп’ютера з чипом Apple M1 або процесором Intel i5. Він також підтримується лише на платформах Windows і Mac, хоча Zoom обіцяє ширшу доступність у майбутньому.

Нагадаємо, що торік у Zoom запрацювало розпізнавання жестів на ПК для додавання емоджі.