Компанія Sony запатентувала нову систему, яка може імітувати запахи в іграх. Про це повідомляє Gamerant.

У патенті описується певний аксесуар, який здатен виділяти аромати під час ігрових моментів. Запахи надходитимуть зі спеціальних картриджів, які мають спрацьовувати синхронно зі світловими та звуковими ефектами в грі.

Поки неясно, чи приведе цей патент Sony до успіху, особливо з огляду на невдалі спроби додати запах до фільмів раніше. Приміром, в середині минулого століття в кількох американських кінотеатрах працювала система Smell-O-Vision, щоб супроводжувати картинку на екрані запахами. Відгуки щодо системи були не найкращі, тож згодом її закрили.

Однак ідея консолі, що видає аромати під час гри, є цікавою та може допомогти збільшити занурення гравця в гру, якщо все зробити правильно. Але є чимало питань до системи, тому гравцям, ймовірно, не варто очікувати її появи найближчим часом. Насправді вона може взагалі ніколи не з’явитися, оскільки компанії постійно подають патенти, які ніколи не призводять до створення споживчого продукту.

Sony доклала чимало зусиль, щоб збільшити занурення геймерів у відеоігри в епоху PlayStation 5 завдяки тактильному зворотному зв’язку контролера DualSense та підтримці 3D-аудіо на консолі. Ці функції дозволяють гравцям відчувати різні реакції завдяки вібраціям контролера, а звуки навколо звучать так, ніби вони справді перебувають у грі для PS5.