Під час святкування тридцятиріччя карткової гри Magic: The Gathering (перший сет вийшов 5 серпня 1993 р.) Wizards of the Coast розповіла про майбутні плани розвитку гри, у тому числі суббренду Universes Beyond, у рамках якого відбуваються колаборації з іншими ігровими, кіно та книжковими брендами.

Суббренд Universes Beyond був презентований у 2021 р. і охоплює як майже звичайні сети Magic: The Gathering, так і перемальовані відомими художниками унікальні картки наборів Secret Lairs. Попри те, що MTG оперує поняттям мультивсесвіту ще з початку 1990-х років, карти Universes Beyond все ж таки не допускають до Стандартного формату, але вони повністю легальні в вічних форматах, таких як Vintage, Legacy, Commander та Pauper.

Для Magic: The Gathering вийдуть сети за всесвітами Fallout, Final Fantasy, Assassin’s Creed та Doctor Who

З моменту презентації у рамках Universes Beyond були випущені спільні картки з The Walking Dead, Warhammer 40K, Transformers, Dungeons & Dragons. Останній на сьогодні сет MTG – The Lord of the Rings: Tales of Middle-Earth, теж відноситься до Universes Beyond. І схоже, далі їх буде тільки більше, тому що після релізу MTG Arena до гри долучилося багато нових гравців і зараз бренд почуває себе краще, ніж будь-коли.

Під час презентації було анонсовано декілька з таких колаборацій з відеоіграми Fallout, Final Fantasy та Assassin’s Creed. А найближчим релізом Universes Beyond стане сет за Doctor Who. Doctor Who Commander Decks виходить вже 13 жовтня 2023 р. і так, там будуть усі Доктори та усі їх компаньйони. Наступною стане колаборація з Jurassic World у листопаді 2023 р.

Для Magic: The Gathering вийдуть сети за всесвітами Fallout, Final Fantasy, Assassin’s Creed та Doctor Who

Додатковий сет, присвячений Fallout, вийде у березні 2024 р. і буде включати у тому числі й Commander Decks. На липень 2024 р. заплановано сет по Assassin’s Creed і, схоже, десь тоді буде оголошена дата релізу наступної гри Ubisoft, відомої поки що як Assassin’s Creed: Codename Red. А у 2025 році з’явиться сет Universes Beyond на тему гри Final Fantasy.

А чергове, вже 97-оме, «звичайне» розширення Magic: The Gathering – Wilds of Eldraine виходить вже 8 вересня 2023 р.

Нагадаємо, найдорожча, продана нещодавно за $2 млн, карта The One Ring, належала як раз до сету The Lord of the Rings: Tales of Middle-Earth випущеного у рамках Universes Beyond.