Відомий репер Пост Малоун, який є великим фанатом карткової гри Magic: The Gathering, придбав найрідкіснішу в історії MTG карту The One Ring за $2 млн. Про це пише Polygon.

Карта The One Ring існує в єдиному екземплярі й входить до складу сету The Lord of The Rings: Tales of Middle-Earth, заснованого на фентезійній сазі Джона Роналда Руела Толкін «Володар перснів». Унікальна карта має покриття з фольги та написи ельфійською мовою. Карта знаходилася у випадковому Collector Boosters, що призвело до справжнього полювання за скарбами. Вартість Collector Booster Pack (набір з 12 Collector Boosters) злетіла майже до $520, що вдвічі більше звичайної ціни.

Унікальна карта була знайдена 30 червня 2023 р. невідомими гравцем. Оціночна компанія PSA підтвердила справжність карти. І ось зараз з’явилась інформація про придбання The One Ring за $2 млн.

MTG The One Ring

Запропонована Постом Малоун ціна робить The One Ring найдорожчою картою Magic: The Gathering в історії. Попередня найдорожча карта MTG – легендарний Black Lotus, була продана у березні 2022 р. за $615 000. Але слід враховувати, що Black Lotus, на відміну від The One Ring, існує в декількох екземплярах.

Ще дві рідкісні карти Magic: The Gathering, які існують в одному екземплярі, це Shichifukujin Dragon (1996) та 1996 World Champion (1996). Перша з них ніколи не продавалася, а друга не виставлялася на продаж з 2001 р., тож про їх реальну ціну можна лише здогадуватися.

Нагадаємо, нещодавно цифрова безплатна версія MTG – Magic: The Gathering Arena, вийшла на Steam, тож ви можете спробувати сет The Lord of The Rings: Tales of Middle-Earth самостійно і не за таки грубі гроші, як паперові карти. І так, цифрові звичайні копії The One Ring у цій грі теж є.