Ринкова вартість Apple Inc. може впасти нижче історичного рівня в $3 трлн після того, як прогноз виробника iPhone на IV квартал викликав занепокоєння через низький попит на його телефони та інші гаджети. Про це пише Bloomberg.

Акції компанії впали на 2,4% на попередніх торгах в США в п’ятницю. Тож її ринкова вартість може скласти приблизно $2,93 трлн, якщо ця тенденція збережеться.

Напередодні Apple заявила про третє підряд квартальне зниження доходів та заявила, що така ситуація може зберегтися і в поточному кварталі.

Rosenblatt Securities знизила рейтинг акцій виробника до нейтрального, заявивши, що фінансовий звіт «підкреслює фазу уповільнення, в якій зараз перебуває Apple».

Попри те, що бізнес компанії у сфері послуг прискорюється, «уповільнення в США, схоже, триватиме, поки не з’явиться суттєва нова категорія продуктів».

У червні Apple стала першою компанією з вартістю $3 трлн. Цього року акції компанії зросли на 47% на тлі широкого технологічного ралі, викликаного сподіваннями інвесторів на те, що розвиток штучного інтелекту може дати новий поштовх до зростання.