Ринкова капіталізація Apple перевищила $3 трлн. Акції компанії піднялися починаючи з п’ятниці приблизно на 2% і досягли нового максимуму, подолавши ціну $193.

Apple стала першою компанією, яка досягла ринкової капіталізації в $3 трлн під час внутрішньоденних торгів у січні 2022 року, але їй не вдалося закрити торги на цьому рівні. Зараз у неї з’явився ще один такий шанс.

Це свідчить про те, що настрої інвесторів залишаються «бичачими», тобто є очікування до зростання акцій та портфеля продуктів і послуг Apple, попри травневе попередження компанії, що її доходи в цьому кварталі можуть впасти приблизно на 3%.

Інвестори розглядають компанію як одну з яскравих «плям» у рік турбулентності в галузі технологій, коли технологічні гіганти зобов’язалися «робити більше з меншими витратами» на тлі «року ефективності» та звільнили тисячі співробітників.

«На нашу думку, ринок сильно недооцінив можливості масового оновлення встановленої бази навколо iPhone 14, а зараз попереду міні-суперцикл iPhone 15, при цьому приблизно 25% «золотої» клієнтської бази Apple не оновлювали свої iPhone вже більше 4 років», – сказав Ден Айвз із Wedbush.

Акції Apple зросли приблизно на 46% з початку року.

Нагадаємо, що продажі Apple за II фінансовий квартал, який закінчився 1 квітня, впали на 2,5%, до $94,8 млрд попри очікування падіння на 4,4%. Прибуток компанії залишився на рівні $1,52 на акцію порівняно з прогнозом $1,43 на акцію.