В Японії ШІ підказуватиме покупцям в супермаркеті, що саме їм варто придбати

Японський супермаркет Aruk Mitajiri в місті Хофу почав аналізувати поведінку покупців та передавати її генеративному штучному інтелекту, щоб той радив, які товари варто придбати. Про це пише The Register.

Супермаркет почав випробовувати систему, використовуючи технологію Fujitsu. Вона за допомогою відеокамер виявляє покупців, що затримуються біля вітрин, порівнюють товари або реагують на інформацію в магазині.

Завдяки спостереженню за поведінкою покупців для ШІ створюються підказки, які озвучує персоналізований аватар. За оцінками Fujitsu, завдяки цьому покупці повертатимуться до полиць, впевнені в тому, що саме вони хочуть придбати.

Випробування технології в супермаркеті триватиме до 15 жовтня. Зважаючи на результати тестувань, Fujitsu планує запустити систему протягом 2023 фінансового року, який закінчується 31 березня 2024 року.

Раніше повідомлялося, що мережа ресторанів швидкого харчування Wendy’s автоматизує свій сервіс експрес-обслуговування клієнтів за допомогою голосового чат-бота зі штучним інтелектом. Сервіс працюватиме на базі природномовного програмного забезпечення, розробленого Google, та зможе розуміти безліч способів, якими клієнти робитимуть замовлення.