Meta робить свою ШІ-модель LLaMA 2 безплатною для комерційного використання

Компанія Meta оголосила, що відкриває свою велику мовну модель LLaMA 2, роблячи її безплатною для комерційного та дослідницького використання. Про це пише The Verge.

Таким чином, компанія йде в ногу з безплатним GPT-4 від OpenAI, який лежить в основі таких інструментів, як ChatGPT і Microsoft Bing.

Рішення відкрити LLaMA – це спосіб надати компаніям, стартапам і дослідникам доступ до більшої кількості інструментів ШІ, що дозволяє експериментувати разом зі спільнотою. За даними Meta, LLaMa 2 був навчений на 40% більшій кількості даних порівняно з LLaMa 1.

Також зазначається, що ця мова модель перевершує інші LLM, такі як Falcon і MPT, коли йдеться про міркування, кодування, кваліфікацію та тести на знання.

LLaMa 2 з відкритим вихідним кодом буде доступна через платформу Microsoft Azure. LLaMA також буде доступна через AWS, Hugging Face та інших провайдерів.

«Ми вважаємо, що відкритий підхід є правильним для розробки сучасних моделей ШІ, особливо в галузі генерації, де технологія швидко розвивається, – пояснили в Meta. – Відкриття доступу до сучасних моделей ШІ означає, що покоління розробників і дослідників можуть проводити їхні стрес-тестування, швидко виявляючи та вирішуючи проблеми спільнотою».

Раніше повідомлялося, що Meta створила модель MusicGen, яка за допомогою штучного інтелекту здатна генерувати нові музичні твори на основі текстових підказок