Краудфандингова платформа Kickstarter формує прийнятну політику щодо проєктів генеративного штучного інтелекту. Про це повідомляє TechCrunch.

Тепер проєкти на платформі, які використовують інструменти ШІ для створення зображень, тексту, музики чи інших продуктів, муситимуть розкривати «відповідні деталі» на своїх сторінках у майбутньому.

Ці деталі мають містити інформацію про те, як власник проєкту планує використовувати ШІ-контент у своїй роботі, а також про те, які компоненти його проєкту будуть повністю оригінальними, а які – створять за допомогою ШІ.

Kickstarter також вимагає, щоб нові проєкти, пов’язані з розробкою технологій, інструментів і програмного забезпечення для штучного інтелекту, містили детальну інформацію про джерела навчальних даних, які власник проєкту планує використовувати.

Нова політика Kickstarter набуде чинності 29 серпня. Але платформа не планує застосовувати її заднім числом до проєктів, поданих до цієї дати.

«Ми хочемо переконатися, що будь-який проєкт, який фінансується через Kickstarter, включає творчий внесок людини, а також належним чином вказує авторство та отримує дозвіл на роботу будь-якого художника, на якого він посилається», – написала директорка з питань довіри та безпеки Kickstarter Сюзанна Пейдж-Катц.

Нагадаємо, що Kickstarter в грудні минулого року вперше вказала на те, що розглядає можливість зміни політики щодо генеративного ШІ. Відтоді платформа поступово рухається в цьому напрямку. Недавно вона схвалила, а потім видалила проєкт, який використовував ШІ для плагіату оригінального коміксу, що підкреслює складність модерації робіт зі штучним інтелектом.