В «Дію» повернули й вдосконалили одну з найпопулярніших функцій. Це – можливість змінювати місце проживання. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій Михайло Федоров у Telegram.

«Тепер, щоб змінити місце проживання, не треба стояти в чергах, збирати документи, ходити до ЦНАПів та чекати кілька днів. Робите лічені кліки в Дії – і статус у реєстрі змінюється автоматично, а ви економите свій час та нервові клітини», – написав він.

Послугою можуть користуватися жінки, діти та чоловіки непризовного віку. Для зміни місця проживання потрібно мати податковий номер, ID-картку або закордонний паспорт у застосунку. Щоб змінити місце проживання дитини, треба бути повнолітнім та отримати дозвіл другого з батьків.

«Також разом з Міноборони працюємо над відновленням послуги для чоловіків призовного віку. Чекайте на оновлення», – додав Михайло Федоров.

Нагадаємо, що віднедавна в «Дії» можна замінити посвідчення водія. Щоб скористатися послугою, необхідно авторизуватися в застосунку, натиснути «Послуги» та вибрати «Заміна посвідчення водія». Далі треба обрати причину заміни, сервісний центр, де зручно забрати документ, та підтвердити контактні дані й підписати заяву.